Acoperisuri si mansarde

Construcția de acoperișuri și mansarde include:

  •  Structura de rezistență – șarpanta – este influențată în mod direct de tipul de învelitoare care se dorește a fi folosită, de greutatea acesteia, de existenta sub acoperiș a unui spațiu locuibil etc. Și poate fi alcătuită din lemn (destul de des), metal sau beton (cazuri mai rare).
  • Termoizolația – este o componentă importantă, mai ales în cazul în care se dorește folosirea spațiului de sub acoperiș. Se poate realiza din vată minerală de sticlă sau bazaltică, polistiren expandat sau extrudat, folii termoizolante, spume.
  • Folii de protecție – se pot identifica două tipuri: folii barieră împotriva vaporilor (care se montează la interior pe fața caldă a termoizolației) și folii impermeabile (pentru protecția la infiltrația accidentală de apă sub învelitoare).
  • Învelitoarea – este de fapt stratul exterior al acoperișului și poate fi realizată din mai multe tipuri de materiale, țigle, olane ceramice sau din beton, plăci bituminoase sau din fibrociment, șindrile bituminoase, tablă cutată, plană sau tip țiglă sau materiale naturale, paie, stuf, site etc. și elementele de fixare și racordare ale acestora.
  • Jgheaburi și burlane, guri de scurgere – se folosesc pentru evacuarea apelor pluviale și sunt necesare pentru a împiedica scurgerea apelor direct pe fațada sau formarea țurțurilor în perioada rece a anului.
  • Elemente de fixare pentru învelitori – deși se pot folosi cuie sau hoțșuruburi obișnuite, în general se recomandă folosirea unor șuruburi autofiletante cu garnituri speciale, rezistente la îmbătrânire, care să faciliteze prinderea invelitorilor de suport.
  • Accesorii pentru învelitori – printre acestea se numără: parazăpezile, pasarelele de circulație pe acoperiș, elementele care să permită străpungeri etanșe prin învelitoare etc.

 

© 2020 Despescu Construct Nehoiu - Toate drepturile rezervate. /\ Creat și administrat de Leytto Company